Γίνετε Μεσίτης Ασφαλίσεων στον Καναδά σε 6 βήματα – ApkHaL

Γίνετε Μεσίτης Ασφαλίσεων στον Καναδά σε 6 βήματα | Διαβάστε Ειδήσεις και πληρωθείτε

Θέλετε να μάθετε πώς να εργάζεστε ως ασφαλιστικός μεσίτης στον Καναδά; Σκέφτεστε να αλλάξετε καριέρα στον ασφαλιστικό κλάδο ή να ξεκινήσετε έναν νέο κλάδο που είναι καλύτερος; Θέλετε να συνεργαστείτε με ανθρώπους για να εξασφαλίσετε το οικονομικό τους μέλλον;

Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Με τα χρόνια, ο ασφαλιστικός κλάδος της χώρας έχει απασχολήσει περισσότερους από 148.600 ανθρώπους. Αυτά είναι σπουδαία νέα καθώς εισέρχεστε σε μια περιοχή που έχει τη δυνατότητα να απασχολήσει μεγάλο αριθμό ατόμων.

Διαβάστε παρακάτω καθώς συζητάμε τους ορισμούς και τους τύπους ασφαλιστικών μεσιτών, τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να γίνετε ασφαλιστικός μεσίτης στον Καναδά, πώς να αποκτήσετε την άδειά σας και άλλες επιχειρηματικές λεπτομέρειες.

Ποιος είναι ασφαλιστικός μεσίτης;

Ποιος είναι ασφαλιστικός μεσίτης;
Ποιος είναι ασφαλιστικός μεσίτης;

Ένας ασφαλιστικός μεσίτης βοηθά τους πελάτες να επιλέξουν το σωστό ασφαλιστικό πρόγραμμα. Μπορούν να εργαστούν σε ένα γραφείο ή οπουδήποτε, αρκεί να φτάσουν τον στόχο. Ως μεσίτης, θα διαχειριστείτε όλες τις πτυχές της ασφαλιστικής συμφωνίας. Αυτά περιλαμβάνουν τη διαπίστωση των αναγκών του πελάτη, τη σύσταση και τη σύσταση του σωστού ασφαλιστηρίου συμβολαίου, τη διευθέτηση πληρωμών και τη διευκόλυνση των απαιτήσεων όπως απαιτείται.\

Για να γίνετε ασφαλιστικός μεσίτης στον Καναδά, ποιες είναι οι απαιτήσεις που θέτει κάθε επαρχιακή κυβέρνηση;
Εκτός από τις βασικές απαιτήσεις για να γίνεις ασφαλιστικός μεσίτης στον Καναδά, κάθε επαρχία μπορεί να έχει μοναδικές απαιτήσεις. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να πουλήσετε ασφάλιση μόνο στην πολιτεία στην οποία αποκτήσατε την άδειά σας. Ως αποτέλεσμα, για να εισέλθετε σε άλλη επαρχία στον Καναδά, πρέπει να πληρείτε τις βασικές απαιτήσεις τους.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κάνετε κανένα μάθημα ή εξετάσεις για να αποκτήσετε άδεια ασφαλιστικού μεσίτη σε οποιαδήποτε επαρχία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για μια πρόσθετη άδεια σε μια νέα επαρχία απλώς προσκομίζοντας το πιστοποιητικό σας από άλλη επαρχία.

Για να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε την άδειά σας, πρέπει επίσης να επιδεικνύετε αποδείξεις ωρών συνεχούς εκπαίδευσης (CE) σε άλλη πολιτεία κάθε χρόνο. Για να είστε ασφαλείς, μπορείτε να μάθετε πώς να λαμβάνετε χρόνο CE στον ιστότοπο της ρυθμιστικής αρχής ασφάλισης της πολιτείας σας. Μπορείτε να βρείτε ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τον εκδότη της κρατικής σας ασφάλισης σε αυτόν τον ιστότοπο. Και πάλι, εάν θέλετε να είστε επιτυχημένοι ως ασφαλιστικός μεσίτης στον Καναδά, πρέπει να βρίσκεστε στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή.

Είναι οι ασφαλιστικοί μεσίτες ίδιοι με τους ασφαλιστικούς πράκτορες;

Αν και οι δύο επαγγελματίες μοιάζουν, έχουν κάποιες μικρές διαφορές. Λειτουργούν ως μεσάζοντες μεταξύ μιας ασφαλιστικής εταιρείας και των πελατών τους και πρέπει να διασφαλίζουν την ικανοποίηση των πελατών και τα κέρδη της εταιρείας. Ωστόσο, διαφέρουν στους εξής τρόπους:

Ένας μεσίτης εκπροσωπεί τον πελάτη, ενώ ένας πράκτορας εκπροσωπεί την ασφαλιστική εταιρεία. Δηλαδή, οι μεσίτες πρέπει να προστατεύουν τα συμφέροντα των πελατών τους επειδή ενεργούν για λογαριασμό τους. Οι πράκτορες διασφαλίζουν ότι τα ασφαλιστικά προϊόντα πωλούνται σε πελάτες από εταιρείες που αντιπροσωπεύουν.
Οι χρηματιστηριακές εταιρείες υποχρεούνται μόνο να διευκολύνουν τις ασφαλιστικές συμβάσεις. Οι πράκτορες είναι υπεύθυνοι για το κλείσιμο των συμφωνιών με τους πελάτες.
Οι μεσίτες μπορούν να αντιπροσωπεύουν οποιονδήποτε αριθμό επιχειρήσεων, ενώ οι πράκτορες γενικά συνεργάζονται μόνο με μικρό αριθμό ασφαλιστών.

Τι είδη ασφαλιστικών μεσιτών υπάρχουν;

Ανάλογα με τον ρόλο τους, οι ασφαλιστές μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες. Μεταξυ τους:

Μεσίτης λιανικής Ένας μεσίτης λιανικής βοηθά τους ανθρώπους που αγοράζουν ασφάλειες να βρουν και να αγοράσουν τη σωστή ασφάλιση για τη ζωή, την περιουσία, τις επιχειρήσεις και άλλα πράγματα. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν βοήθεια για την πώληση σύνθετων ασφαλιστικών συμβολαίων.

Οι μεσίτες χονδρικής βασίζονται σε μεσίτες λιανικής επειδή δεν συναλλάσσονται άμεσα με πελάτες. Ως αποτέλεσμα, συχνά αλληλεπιδρούν με τους πελάτες μόνο έμμεσα, εκτός εάν μέσω λιανοπωλητών. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να έχουν πολλές ασφαλιστικές γνώσεις και να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν πολύπλοκους κινδύνους.

Οι μεσίτες χονδρικής περιλαμβάνουν μεσίτες πλεονάζουσας γραμμής που χρησιμεύουν ως διαμεσολαβητές μεταξύ χονδρεμπόρων και ασφαλιστικών εταιρειών υπέρβασης και υπερβάλλουσας γραμμής (E&S). Ασχολούνται με ασφαλιστήρια συμβόλαια που είναι αρκετά επικίνδυνα για έναν τυπικό πάροχο ασφάλισης. Ασχολούνται με τα ακόλουθα θέματα:

Κάλυψη για νεοφυείς επιχειρήσεις Πελάτες που χρειάζονται ασφάλιση για την κάλυψη συγκεκριμένου κινδύνου που δεν μπορεί να καλυφθεί από τυπικές ασφαλιστικές εταιρείες Πτωχευμένες επιχειρήσεις κ.λπ.

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να γίνεις ασφαλιστικός μεσίτης στον Καναδά;

Το να γίνετε ασφαλιστικός μεσίτης στον Καναδά απαιτεί την ολοκλήρωση μιας σειράς βημάτων. Ωστόσο, η κύρια εστίασή μας είναι στα βασικά βήματα που πρέπει να γίνουν για την εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα. Αυτά αποτελούνται από:

μορφωθείτε

Θα χρειαστείτε επίσημη εκπαίδευση για να γίνετε ασφαλιστικός μεσίτης. Συνολικά, το να έχετε απολυτήριο γυμνασίου ή κολεγιακή εκπαίδευση είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, εάν έχετε απολυτήριο γυμνασίου, σκεφτείτε τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτό συμβαίνει επειδή η κατοχή πτυχίου ή άλλης μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σάς δίνει τα απαραίτητα για να βελτιώσετε το βιογραφικό σας και να ενισχύσετε τις προοπτικές σταδιοδρομίας σας.

Έτσι, μπορείτε να αποκτήσετε πτυχία στις ασφάλειες, το μάρκετινγκ, τα οικονομικά, τις επιχειρήσεις, τα οικονομικά, τη λογιστική, την ψυχολογία, την κοινωνιολογία και συναφείς τομείς. Επιπλέον, ορισμένα σχολεία προσφέρουν ασφάλιση και διαχείριση κινδύνων ή αναλογιστική επιστήμη, αλλά αυτό δεν είναι δημοφιλές μάθημα. Ευτυχώς, με ένα υπόβαθρο σε αυτά τα άλλα μαθήματα, μπορείτε να κάνετε πρακτική άσκηση σε μια ασφαλιστική εταιρεία για να αποκτήσετε γνώσεις.

Επιλέξτε μια εξειδίκευση

Η ασφάλιση είναι διαφόρων τύπων και το να είσαι μεσίτης σημαίνει ότι μπορείς να πουλήσεις οποιοδήποτε ασφαλιστικό προϊόν. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια θέση στην οποία θα εστιάσετε. Ορισμένοι τομείς εστίασης στην ασφάλιση είναι η ζωή, η περιουσία, το ατύχημα, το σπίτι, το αυτοκίνητο, το κατοικίδιο, η αναπηρία, η υγεία, τα εμπορικά και άλλα. Οι περισσότερες πολιτείες στον Καναδά επιμένουν να αποκτήσετε ξεχωριστή άδεια για την πώληση οποιουδήποτε είδους ασφαλιστικού πακέτου.

Γνωρίστε την καταλληλότητα αδειοδότησης

Δεδομένου ότι κάθε επαρχία έχει απαιτήσεις προ-άδειας, θα πρέπει να ελέγξετε τους όρους της πολιτείας σας αφού επιλέξετε την εξειδικευμένη θέση ασφάλισης. Μπορείτε επίσης να έχετε διαφορετικές άδειες για κάθε είδος ασφάλισης που πουλάτε. Εάν θέλετε να γίνετε ασφαλιστικός μεσίτης στον Καναδά, φροντίστε να αποκτήσετε πρόσθετες άδειες για τις επαρχίες στις οποίες δραστηριοποιείτε.

Κάντε τεστ για άδεια οδήγησης

Αφού πληροίτε όλες τις προϋποθέσεις για να αποκτήσετε άδεια στην πόλη σας και όχι μόνο, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε την επόμενη πρόκληση, που είναι να περάσετε τις εξετάσεις αδειοδότησης. Θα χρειαστεί να πληρώσετε τα τέλη εξέτασης για να μπορέσετε να λάβετε μέρος στις εξετάσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα σύντομο μάθημα για να προετοιμαστείτε για την εξέταση. Επίσης, η εξέταση μπορεί να γίνει σε χώρο δοκιμών που διαχειρίζεται μια εξωτερική εταιρεία.

Σε αυτήν την ηλεκτρονική εξέταση, θα σας ζητηθεί να απαντήσετε σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Μπορείτε να μάθετε αν περάσατε τις εξετάσεις μετά την εξέταση. Εάν αποτύχετε την πρώτη φορά, μπορείτε να προγραμματίσετε εκ νέου για μια δεύτερη προσπάθεια. Αν είχατε φτάσει μέχρι εδώ, θα μπορούσατε να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο.

Αίτηση άδειας οδήγησης Αφού περάσετε τις εξετάσεις για άδεια οδήγησης, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για άδεια οδήγησης. Θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα τέλος επεξεργασίας για αυτό. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό και έχετε την άδειά σας, μπορείτε να αρχίσετε να αποκτάτε πελάτες ή να κάνετε αίτηση για ασφαλισμένες θέσεις εργασίας. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να παρακολουθήσετε κάποια μαθήματα πριν ανανεώσετε την άδειά σας.

Μάθετε περισσότερα Αυτό είναι το τελευταίο βήμα στη διαδικασία να γίνετε ασφαλιστικός μεσίτης στον Καναδά. Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πτυχίο, μπορείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις συμπληρώνοντας μερικές πιστοποιήσεις. Αυτά τα πιστοποιητικά μπορούν να αποκτηθούν ή να πληρωθούν δωρεάν. Κάποιοι μπορεί να μην εργάζονται στην ασφάλιση. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να κερδίσετε πιστοποιήσεις στην εξυπηρέτηση πελατών, τη διαχείριση κινδύνων και τον οικονομικό σχεδιασμό και σχετικά προγράμματα στο διαδίκτυο.

Ποιες είναι οι κύριες αρμοδιότητες ενός ασφαλιστικού μεσίτη στον Καναδά;
Ένας ασφαλιστικός μεσίτης βάσει προμήθειας διασφαλίζει ότι πληρούνται οι απαιτήσεις των πελατών. Ο μέγιστος αριθμός προϊόντων που μπορούν να πουλήσουν ανά πάσα στιγμή καθορίζει αυτή την προμήθεια.

Πόσο κοστίζει να είσαι ασφαλιστικός μεσίτης στο Οντάριο;

Για να αποκτήσετε άδεια ασφάλισης στο Οντάριο, πρέπει να συμπληρώσετε μια αίτηση Γενικού Πράκτορα Ασφαλίσεων, να προσκομίσετε τα σωστά δικαιολογητικά και να πληρώσετε ένα τέλος αίτησης 150 $.

Λύση

Το να γίνεις ασφαλιστικός μεσίτης στον Καναδά είναι ένα από τα όνειρα πολλών. Εάν ακολουθήσετε τα απλά βήματα που παρέχουμε εδώ, θα γίνετε ένας επιτυχημένος ασφαλιστικός μεσίτης στον Καναδά σε χρόνο μηδέν.

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Συγκρίνετε τους τύπους και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της διαδικτυακής ασφάλισης αυτοκινήτου – ApkHaL

διαχειριστής πριν από 3 ημέρες ΑΣΦΑΛΙΣΗ 2 Προβολές Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι ένα είδος ασφάλισης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *