Διαμορφώνουμε σωστά την τυφλή περιοχή: σκυρόδεμα έναντι μαλακών επιστρώσεων

τυφλή περιοχή

Το θεμέλιο κάθε σπιτιού χρειάζεται προστασία από την υγρασία, το πάγωμα και την καταστροφή, που το απειλεί με βροχοπτώσεις, κλιματική αλλαγή και κίνηση του εδάφους. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, κατασκευάζεται ένα είδος μονοπατιού κατά μήκος της περιμέτρου του υπογείου του σπιτιού, μια “ταινία” αδιάβροχου οικοδομικού υλικού – μια τυφλή περιοχή.

Τοποθετήστε το στο τελευταίο στάδιο των εργασιών κατασκευής έτσι ώστε το μονωτικό υλικό να εφαρμόζει άνετα στη βάση του σπιτιού και να αποτρέψει τη διαρροή νερού και την καταστροφή του θεμελίου του σπιτιού. Η τυφλή περιοχή πρέπει να γίνει με κλίση «μακριά από το κτίριο» έτσι ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί η εισερχόμενη υγρασία από αυτήν. Έτσι, η κατασκευή τυφλών χώρων όχι μόνο έχει αισθητική λειτουργία, όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αλλά παίζει και μεγάλο προστατευτικό ρόλο έναντι της υγρασίας για τα εδάφη θεμελίωσης και θεμελίωσης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κατασκευάζουν παραδοσιακά μια τυφλή περιοχή από σκυρόδεμα. Το σκυρόδεμα είναι ένα πολύ αξιόπιστο υλικό, αλλά μπορεί να αντιμετωπίσετε μια σειρά προβλημάτων όταν δημιουργείτε μια τυφλή περιοχή από σκυρόδεμα. Το σκυρόδεμα υψηλής ποιότητας (υψηλής ποιότητας) έχει γίνει ακριβό και η τιμή του οπλισμού έχει επίσης αυξηθεί (σχεδόν 2 φορές). Αλλά αν η περιοχή των τυφλών γίνει χωρίς ενίσχυση, θα σπάσει γρήγορα. Ταυτόχρονα, η ίδια η εργασία στο σκυρόδεμα είναι αρκετά ακριβή, οπότε αν γίνει από ομάδα και όχι από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, είναι απίθανο να είναι φθηνή. Επιπλέον, μετά την έκχυση απαιτείται συντήρηση (τακτικό πότισμα την πρώτη φορά) ώστε το σκυρόδεμα να μην ραγίσει πρόωρα. Ταυτόχρονα, χρειάζεται χρόνος για να αποκτήσει αντοχή το σκυρόδεμα. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι με όμορφες σχεδιαστικές λύσεις για την τοποθεσία, μια συνηθισμένη σκυρόδεμα (γκρίζα) τυφλή περιοχή φαίνεται απρόβλεπτη.

Το σκυρόδεμα έχει πολύτιμες εναλλακτικές λύσεις. Ένα από αυτά είναι μια μαλακή τυφλή περιοχή που θα παρέχει αξιόπιστη αποστράγγιση και θα διατηρήσει ανέπαφα τα θεμέλια του σπιτιού για πολλά χρόνια, χωρίς επισκευές και άλλες οικονομικές επενδύσεις. Εγκαταλείποντας το σκυρόδεμα, μπορείτε να βρείτε μια αποτελεσματική, ανθεκτική και αισθητική εναλλακτική λύση. πλακόστρωτα ή πλακάκια κλίνκερ, σε μορφή βότσαλου. Επίσης, μια μαλακή περιοχή τυφλής σάς επιτρέπει να εκτελέσετε μια παραλλαγή με επίστρωση χλοοτάπητα σε έλαση.

Πριν από την τοποθέτηση της τελικής επίστρωσης, είναι σημαντικό να προετοιμάσετε σωστά τη βάση: σκάψτε το χώμα, ισοπεδώστε το με ένα μαξιλάρι άμμου, απλώστε τη μόνωση στην οποία πρέπει να τοποθετήσετε ένα ειδικό υλικό για να εξασφαλίσετε τη σωστή αποστράγγιση – μια μεμβράνη PLANTER Geo με προφίλ με ένα στρώμα θερμικά συγκολλημένου γεωυφάσματος Typar από την TECHNONICOL.

Προφίλ αποστραγγιστική μεμβράνη και γεωύφασμα

Προφίλ αποστραγγιστική μεμβράνη και γεωύφασμα

Τι είναι η μεμβράνη αποστράγγισης γεω-προφίλ PLANTER και το θερμικά συγκολλημένο γεωύφασμα Typar;

Το PLANTER Geo Profiled Drainage Membrane είναι ένα ραβδωτό φύλλο πολυμερούς σε σχήμα κόλουρου κώνου από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE). Θερμικά συνδεδεμένο γεωύφασμα Typar SF27 θερμικά συνδεδεμένο (συγκολλημένο) στο πάνω άκρο των προεξοχών.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του χρησιμοποιούμενου πολυμερούς, ο καμβάς δεν απορροφά υγρασία (η απορρόφηση νερού κατά βάρος δεν είναι μεγαλύτερη από 1%), έχει υψηλή χημική και βιολογική αντοχή, υψηλή μηχανική πίεση και αντοχή σε εφελκυσμό (ο δείκτης καθορίζεται από το πάχος του το πολυμερές ύφασμα), καθώς και η αντίσταση στη ρίζα. Το θερμικά συνδεδεμένο γεωύφασμα Typar παρέχει υψηλή ικανότητα φιλτραρίσματος και εμποδίζει τα κανάλια αποστράγγισης να γεμίσουν με σωματίδια εδάφους.

Ποια είναι τα οφέλη μιας μεμβράνης με προφίλ;

Όταν χρησιμοποιείτε τη μεμβράνη αποστράγγισης PLANTER Geo αντί για κανονικό σκυρόδεμα, μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 45 τοις εκατό σε δομικά υλικά, διασφαλίζοντας υψηλή λειτουργική αξιοπιστία, σταθερότητα και ανθεκτικότητα της τυφλής περιοχής. Ένα άλλο πλεονέκτημα της περιοχής soft blind είναι η ταχύτητα και η ευκολία των εργασιών εγκατάστασης, τις οποίες μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας, χωρίς τη συμμετοχή ειδικού εξοπλισμού, εργαλείων και επαγγελματιών. Και αυτό προσφέρει επίσης την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια περιοχή τυφλών υψηλής ποιότητας χρησιμοποιώντας έναν μικρό προϋπολογισμό με σύνεση. Μπορεί να απαιτείται βοήθεια μόνο στο τελικό στάδιο της δημιουργίας μιας τυφλής περιοχής, για παράδειγμα, κατά την τοποθέτηση πλακών οδοστρώματος.

Είναι η μαλακή περιοχή των τυφλών αρκετά ισχυρή και ανθεκτική;

Οι καινοτομίες είναι πάντα μια ανησυχία για όσους δεν το έχουν δοκιμάσει ακόμα. Με την πρώτη ματιά, μια μαλακή τυφλή περιοχή μπορεί να μην φαίνεται τόσο ισχυρή όσο μια κανονική περιοχή από σκυρόδεμα. Αυτό φυσικά έχει τη δική του λογική, αλλά αυτή η πληρότητα των τσιμεντένιων δρόμων έγκειται επίσης στα κύρια μειονεκτήματά τους – την αδυναμία προσαρμογής στις αλλαγές που συμβαίνουν μέσα και πάνω από το έδαφος, όπως η κινητικότητα του εδάφους και οι αλλαγές θερμοκρασίας.

Η μεμβράνη αποστράγγισης ελαστικού προφίλ PLANTER Geo προσαρμόζεται στις διεργασίες που συμβαίνουν μέσα και έξω, ενώ διατηρεί τις αποστραγγιστικές της ιδιότητες. Επιπλέον, η μεμβράνη δεν αποσυντίθεται υπό την επίδραση αλκαλίων, οξέων και αλάτων στο έδαφος, είναι ανθεκτική σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας και είναι ασφαλής για το περιβάλλον.

6 βήματα για να εγκαταστήσετε μια μεμβράνη με προφίλ

Για να εκτελέσετε μια μαλακή τυφλή περιοχή με προφίλ μεμβράνης αποστράγγισης, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε τα ακόλουθα βήματα σταδιακά:

1 στάδιο: Σκάψτε μια τάφρο για την περιοχή των τυφλών και στη συνέχεια ισοπεδώστε τη βάση της. Εάν είναι απαραίτητο, τοποθετήστε ένα γεωύφασμα τρυπημένο με βελόνα ως διαχωριστικό στρώμα. Θα διαχωρίσει την «πίτα» της περιοχής των τυφλών από το έδαφος στην τοποθεσία.

2ο στάδιο: Γεμίστε τη στρώση σχηματισμού πλαγιάς (συνήθως κατασκευασμένη από άμμο κατασκευής ακολουθούμενη από συμπύκνωση) κάνοντας μια κλίση 3-5% από την πρόσοψη του σπιτιού (3-5 cm ανά 1 m μήκους).

χτίζοντας μια τυφλή περιοχή

Σκηνή 3: Τοποθετήστε τη μεμβράνη αποστράγγισης PLANTER Geoprofiled με το στρώμα γεωυφάσματος στραμμένο προς τα επάνω. Τυλίξτε ένα ρολό πλάτους 1,5 μέτρου κατά μήκος της τάφρου και φέρτε την άκρη της μεμβράνης σε ύψος 25 ÷ 30 cm στον τοίχο (βάση).

χτίζοντας μια τυφλή περιοχή

Στάδιο 4: Εάν το ρολό της μεμβράνης δεν επαρκεί για όλο το μήκος της περιοχής των τυφλών, κάντε άλλη μια επικάλυψη 10 cm (τουλάχιστον 4 προεξοχές). Για πιο αξιόπιστη συγκόλληση της μεμβράνης, κολλήστε την ένωση του πλαστικού φύλλου με μια ειδική ταινία πίσσας-πολυμερούς PLANTERBAND και κολλήστε ξεχωριστά το φύλλο γεωυφάσματος Typar με κολλητική ταινία πολυπροπυλενίου διπλής όψεως για να σχηματίσετε ένα μονό στρώμα φίλτρου.

Στάδιο 5: Πραγματοποιήστε την εγκατάσταση του υποκείμενου συμπαγούς στρώματος βυθοκόρησης, κατασκευής ή ποταμού άμμου. Δεν συνιστάται η χρήση υλικών με βάση το τσιμέντο (για παράδειγμα, ξηρό μείγμα τσιμέντου-άμμου) για να μην «φράξουν» τους πόρους του γεωυφάσματος.

Στάδιο 6: Απλώστε την τελική επίστρωση (πλακάκι, πλακόστρωτα, χαλίκι, φυσική πέτρα) πάνω από την υπο-βάση και σφίξτε με μια δονούμενη πλάκα ή κριό χειρός.

χτίζοντας μια τυφλή περιοχή

Μια τυφλή περιοχή με προφίλ μεμβράνης αποστράγγισης ανοίγει άφθονες ευκαιρίες για σχεδιασμό τοπίου, επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεκάδες επιλογές κάλυψης που δεν θα επηρεάσουν τις μονωτικές και αποστραγγιστικές ιδιότητες.

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Έπιπλα από τεχνητό μπαστούνι: τύποι και οφέλη

Τα σετ επίπλων από τεχνητό μπαστούνι χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *