Η ψυχολογία των χρωμάτων και η εμπορική σας ταπετσαρία

Όλα είναι εδώ

Η ψυχολογία των χρωμάτων και η εμπορική σας ταπετσαρία

Σκέφτεστε να ξαναφτιάξετε το δάπεδό σας; Τι έχεις στο μυαλό σου; Υφή, ανθεκτικότητα, βιωσιμότητα κ.λπ. Έχετε σκεφτεί ποτέ τη σημασία της επιλογής του χρώματός σας ενώ εστιάζετε στις πιο σημαντικές πτυχές της λήψης μιας απόφασης για το δάπεδο, όπως π.χ.


Μπορεί να πιστεύετε ότι η προτίμηση χρώματος είναι δευτερεύουσα σε σχέση με άλλους καθοριστικούς παράγοντες ─ αλλά στην πραγματικότητα, το χρώμα του δαπέδου σας φέρνει περισσότερα στο τραπέζι από ό,τι νομίζετε.

Η ψυχολογία χρωμάτων είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο που χρησιμοποιείται από καλλιτέχνες, διακοσμητές εσωτερικών χώρων και επαγγελματίες του μάρκετινγκ σε διάφορους κλάδους. Είναι η μελέτη των τόνων ως καθοριστικού παράγοντα της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Το χρώμα επηρεάζει τις μη εμφανείς αντιλήψεις, όπως η γεύση του φαγητού. Για παράδειγμα, πολλοί σεφ χρησιμοποιούν μια ποικιλία από διαφορετικά χρωματιστά υλικά ή προσθέτουν πολύχρωμες γαρνιτούρες στα πιάτα τους για να προκαλέσουν μια αίσθηση ικανοποίησης στους πελάτες τους πριν καν δοκιμάσουν το φαγητό.

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι προτιμούν να περιβάλλονται από συγκεκριμένα χρώματα έναντι άλλων, επειδή κάθε χρώμα σχετίζεται με μια απόκριση στον εγκέφαλό μας. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς χρησιμοποιείται η ψυχολογία των χρωμάτων είναι στα κτίρια γραφείων. Πολλά γραφεία συνδυάζουν το μπλε και το γκρι στην εσωτερική τους διακόσμηση. Γιατί αυτό? Γιατί; Επειδή αυτά τα χρώματα θεωρείται ότι «αυξάνουν την αποτελεσματικότητα» και σας κάνουν να νιώσετε αυτό το εταιρικό περιβάλλον.

Από την άλλη πλευρά, ενώ αυτό μπορεί να ισχύει για ορισμένες εταιρικές ρυθμίσεις, άλλες εταιρικές ρυθμίσεις είναι φωτεινές, γεμάτες κόκκινα, κίτρινα, μπλε, πράσινα και αποπνέουν έναν ενεργητικό αέρα δημιουργικότητας, διαφορετικότητας και ανοιχτότητας.

Αναρωτηθείτε: «Τι συναισθήματα θέλω να προκαλέσω στους πελάτες μου;» όχι μόνο να ρωτήσω: “Ποιο χρώμα ταιριάζει καλύτερα στην επωνυμία μου;” Είναι επίσης σημαντικό να κάνετε την ερώτηση στον εαυτό σας. Σε μια μελέτη με τίτλο «Διαδραστικές επιδράσεις χρωμάτων και προϊόντων στην αντίληψη της καταλληλότητας του λογότυπου της επωνυμίας», οι έρευνες έδειξαν ότι η σχέση μεταξύ επωνυμιών και χρώματος. αντιληπτή φυσική κατάσταση το χρώμα που χρησιμοποιείται για μια συγκεκριμένη μάρκα («ταιριάζει» το χρώμα με το αντικείμενο που πωλείται;). Για παράδειγμα, θα γινόταν το ίδιο αντιληπτό το Google εάν το λογότυπο ήταν μαύρο και γκρι; Θεωρούνται ως η ενεργητική εταιρεία καινοτομίας που είναι σήμερα;

Ενώ η επιλογή του χρώματος του δαπέδου σας είναι πολύ διαφορετική από την επιλογή χρώματος για ένα λογότυπο, είναι σημαντικό η ατμόσφαιρα του οργανισμού σας να αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να γίνει αντιληπτή η επωνυμία σας από τους πελάτες σας. Αν λοιπόν συζητάτε να αλλάξετε το δάπεδο στον οργανισμό σας, φροντίστε να λάβετε υπόψη το χρώμα όταν λάβετε μια τελική απόφαση!

2023 Flooring Trends

Οι τάσεις της διακόσμησης και της εσωτερικής διακόσμησης του σπιτιού αλλάζουν και εξελίσσονται συνεχώς. Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι τάσεις στο δάπεδο ακολουθούν το παράδειγμά τους! Και με πάνω από 45 χρόνια εμπειρίας στο δάπεδο ως οικογενειακή επιχείρηση στη Γιούτα, είναι ασφαλές να πούμε ότι τα έχουμε δει όλα. Ας ελπίσουμε ότι οι τάσεις στο δάπεδο του 2021 δεν θα περιλαμβάνουν τα χαλιά με πορτοκαλί στοίβα και τα γεωμετρικά λινέλαια του παρελθόντος. Αντίθετα, αναζητούμε φυσικές υφές, ουδέτερα χρώματα και προϊόντα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της οικογένειάς σας. Διαβάστε τις τάσεις μας για τα δάπεδα για το 2021!

  1. Φυσικές Υφές

Περιμένετε να δείτε πολύ ξύλο, μάρμαρο και πέτρα φέτος. Αυτό μπορεί να είναι σε φυσικά προϊόντα ή σε προϊόντα που δίνουν την όψη ξύλου ή πέτρας. Πολλές από τις αδιάβροχες επιλογές δαπέδων μας μπορούν να σας δώσουν την εμφάνιση που θέλετε χωρίς να ανησυχείτε για ζημιές από την υγρασία (σκεφτείτε τα ξύλινα δάπεδα στο μπάνιο) ή τη συντήρηση σε περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία. Βλέπουμε ήδη μια αύξηση στη δημοτικότητα των επιλογών LVP από φαρδύ ξύλο, ανάγλυφη.

  1. Ουδέτεροι και ψυχροί τόνοι

Παίρνοντας ένα σύνθημα από τον Sherwin Williams, τα γήινα, τολμηρά χρώματα θα ενσωματωθούν στη διακόσμηση και τις τάσεις του σχεδιασμού του σπιτιού το επόμενο έτος. Ισορροπήστε αυτά τα έντονα χρώματα με ουδέτερες επιλογές δαπέδων, συμπεριλαμβανομένου του χαλιού. Επιλέγοντας ουδέτερες επιλογές, μπορείτε εύκολα να ενημερώσετε τη διακόσμησή σας χωρίς να επενδύσετε σε νέα δάπεδα. Συνδυάστε την υφή που αναφέραμε παραπάνω με ένα διακριτικό σχέδιο ή χρωματική παραλλαγή.

  1. σκόπιμα κενά

Ανάμεσα στα πολλά μαθήματα που μάθαμε το 2020, ήρθε η ώρα να εκτιμήσουμε τα σπίτια μας και να βεβαιωθούμε ότι ο χώρος ταιριάζει στις ανάγκες σας και της οικογένειάς σας. Η επίσημη τραπεζαρία που είχατε κάποτε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί καλύτερα ως αίθουσα εκπαίδευσης εξ αποστάσεως, επιπλέον αίθουσα παιχνιδιών ή ένα απομονωμένο γραφείο για τον εαυτό σας. Αυτό ισχύει και για το δάπεδο! Αντικαταστήστε την τραπεζαρία σας με σκληρή επιφάνεια με μια άνετη αίθουσα παιχνιδιών με μοκέτα. Ή δοκιμάστε να προσθέσετε χαλιά για να αλλάξετε τόσο τη διακόσμηση όσο και το επίπεδο λειτουργίας ή άνεσης.

  1. Μοναδικά Highlights

Προσθέστε τη δική σας προσωπική πινελιά στα δάπεδά σας σε αντίθεση με τα κοινά ουδέτερα δάπεδα! Αυτό μπορεί να είναι σε μια ράγα σκάλας, ένα διακοσμητικό περίγραμμα στο πλακάκι σας ή σε ένα μοναδικό μοτίβο (μια εμφάνιση ψαροκόκαλου). Εξατομικεύστε τον χώρο σας, προσθέτοντας παράλληλα κάποιο οπτικό αντίκτυπο. Βλέπουμε περισσότερες επιλογές να έρχονται στην αγορά με μοναδικά χρώματα ή σχέδια!

Εάν οι στόχοι σας για το 2023 περιλαμβάνουν νέο δάπεδο, ανακαίνιση του χώρου σας ή μάθετε να αγαπάτε το σπίτι σας, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε τα τέλεια υλικά για να ολοκληρώσετε το όραμά σας!

Γιατί είναι το φθινόπωρο η ιδανική στιγμή για τοποθέτηση νέου επαγγελματικού δαπέδου;

Μετά από ένα όμορφο αλλά ζεστό καλοκαίρι, έφτασε επιτέλους το φθινόπωρο, και ο καιρός σιγά σιγά αλλάζει από ζεστό και υγρό αέρα σε κρύο και ξηρό αέρα. όταν φτάσουμε στο 4μαργαριτάρι Το τρίμηνο του 2016, μπορεί να συζητάτε εάν θα εγκαταστήσετε νέο δάπεδο για διάφορους σκοπούς στο εμπορικό σας κτήριο. Ωστόσο, η εποχή του φθινοπώρου είναι ίσως η καλύτερη περίοδος για την εγκατάσταση νέων εμπορικών δαπέδων για πολλούς λόγους:


Επίπεδα Υγρασίας

Το δάπεδο, ειδικά το ξύλινο δάπεδο, μπορεί να είναι μετρίως δύσκολο κατά τους χειμερινούς και καλοκαιρινούς μήνες. Για παράδειγμα, το ξύλινο δάπεδο τείνει να συρρικνώνεται κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν ο αέρας είναι πολύ ξηρός και συχνά απαιτείται υγραντήρας. Αντίθετα, το ξύλο διαστέλλεται το καλοκαίρι και μπορεί να χρειαστεί αφυγραντήρας. Το φθινόπωρο παρέχει το πιο χαρούμενο έως μέτριο επίπεδο υγρασίας που εγκλιματίζεται πιο γρήγορα, ολοκληρωμένα, με τον λιγότερο κίνδυνο ή ταλαιπωρία.

Μεσαίες Θερμοκρασίες

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο το επαγγελματικό δάπεδο μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να τοποθετηθεί χειμώνα και καλοκαίρι είναι η ανάγκη για αερισμό κατά τη διαδικασία τοποθέτησης. Όταν τοποθετήσετε το δάπεδό σας, θα θέλετε να ανοίξετε όσο το δυνατόν περισσότερα παράθυρα/πόρτες για να διατηρήσετε την εγκατάστασή σας απαλλαγμένη από καπνό ή μυρωδιές. Ωστόσο, αυτός ο καθαρός αέρας μπορεί να είναι αρκετά άβολος και καθόλου ελκυστικός κατά τις θερμοκρασίες 30° το χειμώνα ή τις 90° ημέρες το καλοκαίρι.

Η φθινοπωρινή περίοδος παρέχει και πάλι ένα άνετο περιβάλλον για τη διαδικασία εγκατάστασης και ελαχιστοποιεί την έκταση των ενοχλήσεων κατά την εγκατάσταση. Ο εργολάβος δαπέδων που προσλαμβάνετε θα μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει από τις εγκαταστάσεις σας χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για υπερβολική διαφυγή θερμότητας ή κλιματισμό από το κτίριο. Οι εγκαταστάσεις σας θα μπορούν να απογειωθούν αμέσως, επιτρέποντας στον οργανισμό σας να συνεχίσει γρήγορα τις καθημερινές του λειτουργίες.

Η φθινοπωρινή περίοδος είναι η τέλεια στιγμή για να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στις εγκαταστάσεις σας όσο ο καιρός είναι ακόμα ζεστός και για τους λόγους που περιγράφονται παραπάνω, η επαναφορά του εμπορικού σας καταστρώματος θα ήταν μια εξαιρετική αλλαγή που πρέπει να εξετάσετε. Εάν σκέφτεστε να αντικαταστήσετε πρόσφατα το επαγγελματικό σας δάπεδο, είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε όσο πέφτουν ακόμα τα φύλλα για να αποφύγετε τυχόν επιπλέον κόστος ή περιττό χρόνο διακοπής λειτουργίας κατά τη διαδικασία εγκατάστασης!

Τι είναι το ξύλινο δάπεδο με γλώσσα και αυλάκωση;

Οι σύνδεσμοι γλώσσας και αυλάκωσης χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση ξύλινων σανίδων δαπέδου από τα τέλη του 19ου αιώνα.μαργαριτάρι Αιώνας. Το Tongue-and-groove είναι ένα παραδοσιακό σύστημα προσάρτησης που εξελίσσεται συνεχώς με τα χρόνια. Οι σύγχρονοι σύνδεσμοι γλώσσας και αυλάκωσης σάς επιτρέπουν να τοποθετείτε τις σανίδες δαπέδου μεταξύ τους με ασφάλεια, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Αυτές τις μέρες, τα περισσότερα κατασκευασμένα ξύλινα δάπεδα παράγονται με προφίλ αυλακώσεων και αυλακώσεων επεξεργασμένα σε κάθε σανίδα.

Πώς λειτουργεί;

Οι σύνδεσμοι γλώσσας και αυλάκωσης εμποδίζουν την κατακόρυφη κίνηση για να κρατούν τις σανίδες σε ευθυγράμμιση μεταξύ τους. θα τους αποτρέψει επίσης από το να απομακρύνονται πολύ το ένα από το άλλο και να αφήνουν ανεπιθύμητα κενά. Το φρεζάρισμα ακριβείας των αρθρώσεων τένοντα και αυλακιού στις σανίδες διασφαλίζει ότι εφαρμόζουν σφιχτά μεταξύ τους ενώ παραμένουν εύκαμπτες. Οι αρμοί επιτρέπουν τη μικρή συστολή και διαστολή που συμβαίνει φυσικά στο ξύλινο δάπεδο.

Micro Curved προφίλ σε σανίδα δαπέδου Engineered Oak

Εάν έχετε μελετήσει τις επιλογές ξύλινων δαπέδων, μπορεί να έχετε συναντήσει τον όρο «τελικός αγώνας». Αυτό σημαίνει απλώς ότι τα προφίλ του τένοντα και των αυλακώσεων αλέθονται στα άκρα των σανίδων καθώς και στις άκρες.

Τα περισσότερα ξύλινα δάπεδα ταιριάζουν πλέον στο άκρο και το πλάι, καθώς μειώνουν τα απόβλητα και καθιστούν την εγκατάσταση ταχύτερη. Οι συνδέσεις γλωττίδας και αυλάκωσης καθιστούν την εγκατάσταση πολύ πιο αποτελεσματική, ειδικά σε περιοχές με μεγάλα μοτίβα δαπέδου όπως το ψαροκόκαλο. Επίσης, σανίδες με αρμούς τένοντα και αυλάκωσης που ασφαλίζουν μεταξύ τους και στις τέσσερις πλευρές θα δημιουργήσουν ένα πολύ συμπαγές και ανθεκτικό δάπεδο.

Ελαφρώς σχεδιασμένο δάπεδο ψαροκόκαλο

Κάθε σανίδα έχει δύο άκρες με προεξέχουσες γλωττίδες (μία μακριά, μία κοντή) και δύο άκρες (μία μακριά, μία κοντή) με εσοχές αυλακώσεις. Οι γλώσσες εφαρμόζουν σφιχτά στις αυλακώσεις. Σας επιτρέπουν να τοποθετείτε γρήγορα και τακτοποιημένα τις σανίδες μαζί για να δημιουργήσετε όμορφο, κομψό ξύλινο δάπεδο.

Εάν θέλετε να τοποθετήσετε το ξύλινο δάπεδό σας απευθείας πάνω από τις δοκούς, σανίδες με ταιριαστά άκρα θα σας επιτρέψουν να τις τοποθετήσετε με ακραίες αρθρώσεις που συναντώνται μεταξύ μιας δοκού. Σε αυτή την περίπτωση, η ικανότητα να «επιπλέουν» οι αρμοί μεταξύ των δοκών είναι ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα. Επειδή δεν χρειάζεται να κόψετε το άκρο κάθε σανίδας για να βεβαιωθείτε ότι πέφτει σε μια δοκό, είναι λιγότερο σπατάλη από ό,τι θα κάνατε με το επίπεδο δάπεδο.

Παλαιωμένο Oak Slabs China Clay

Τοποθέτηση δαπέδου από ξύλο τένον και αυλάκι

Ανάλογα με το υποδάπεδο στο οποίο κάθεστε, το σχεδιασμένο ξύλινο δάπεδο γλώσσας και αυλάκωσης μπορεί να τοποθετηθεί με διάφορους τρόπους: κρυφό κάρφωμα ή βίδωμα κατά μήκος της γλώσσας σε γωνία 45°, σύνδεση πλήρως στο υποδάπεδο χρησιμοποιώντας εύκαμπτη κόλλα ή κόλληση αρθρώσεις για να επιπλέουν το πλευρικό και το τελικό δάπεδο σε ένα υπόστρωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαφορετικοί κατασκευαστές δαπέδων έχουν ελαφρώς διαφορετικά προφίλ γλώσσας και αυλάκωσης. Οι σανίδες δαπέδου από δύο διαφορετικούς προμηθευτές μπορεί να μην είναι απόλυτα συμβατές, ακόμη και στο ίδιο βάθος.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τοποθέτηση επαγγελματικών δαπέδων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Πώς να διορθώσετε τη διόγκωση του laminate; | Όλα θα είναι πολύ ωραία!

Το laminate είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επενδύσεις δαπέδου στη χώρα μας. Η ευκολία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *