Κλινοσκεπάσματα – προσεγγίζουμε την επιλογή με σύνεση

Αν και το μαξιλάρι του στρώματος κάνει τον ύπνο πολύ πιο άνετο και διευκολύνει τη φροντίδα του στρώματος, δεν έχουν καταφέρει όλοι να εκτιμήσουν όλα τα πλεονεκτήματα του νέου αξεσουάρ κρεβατοκάμαρας. Ωστόσο, ένα σωστά επιλεγμένο μαξιλαράκι στρώματος όχι μόνο θα κρατήσει το στρώμα σας σταθερό, αλλά και θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του κατά 1-3 χρόνια. Σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε όλες τις περιπλοκές στην επιλογή ενός καλύμματος και ενός προστατευτικού καλύμματος για το κρεβάτι.

Γιατί είναι απαραίτητη η χρήση μαξιλαριού στρώματος;

Εάν δεν θέλετε να αντικαθιστάτε ένα ορθοπεδικό στρώμα κάθε 3-4 χρόνια, η προστασία είναι απαραίτητη. Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα κρεβάτι με ψηλά συρτάρια, που θα γλιτώσει τελείως το λουρί του κρεβατιού, να αλλάζετε τα λευκά είδη κάθε 2-3 ημέρες και σε καμία περίπτωση να μην πίνετε τσάι δίπλα στο κρεβάτι, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να αγοράσετε ένα κάλυμμα.

Επίσης, τα μοντέρνα καλύμματα θα βοηθήσουν:

 • Ρυθμίστε τη σταθερότητα του στρώματος. Αυτό είναι απαραίτητο εάν αγοράσατε λάθος στρώμα αλλά δεν θέλετε να ασχοληθείτε με την αντικατάστασή του.
 • Ισοπεδώστε την επιφάνεια του κρεβατιού. Μια επείγουσα εργασία για όσους κοιμούνται σε καναπέδες ή στοιβάζουν δύο μονά στρώματα σε ένα μεγάλο οικογενειακό κρεβάτι.
 • Διορθώστε μικρά ελαττώματα ρουλεμάν. Αυτή είναι μια μικρή εγκοπή ή ένα προεξέχον ελατήριο. Ένα ορθοπεδικό στρώμα πάχους 4-6 cm θα αντιμετωπίσει τέτοιες δυσκολίες μια χαρά, αλλά εάν τα ελαττώματα είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο, το επάνω μέρος δεν θα βοηθήσει. Αντίθετα, μπορείς να το σπάσεις.

Μην ξεχνάτε μια άλλη εξαιρετικά δημοφιλής υπερδύναμη των καλυμμάτων – την προστασία από την υγρασία. Το τσάι, ο καφές, ο ιδρώτας και άλλα σωματικά υγρά δεν θα λερώνουν πλέον το στρώμα σας!

Ωστόσο, σημειώνουμε ότι δεν ανταποκρίνεται κάθε κορυφαίος σε όλες αυτές τις εργασίες. Επομένως, πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Και η επιλογή στη σύγχρονη αγορά είναι πραγματικά τεράστια.

Είδη

Αξίζει να διευκρινιστεί αμέσως ότι εξωτερικά, τα καλύμματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά: μερικά μοιάζουν με ένα συνηθισμένο σεντόνι με ελαστική ταινία, ενώ άλλα μοιάζουν με πλήρη, μόνο λεπτά στρώματα. Κατά συνέπεια, διαφέρουν ως προς τη λειτουργία.

Προστατευτικά καλύμματα

Η κλασική έκδοση του καλύμματος αποτελείται από δύο στρώσεις υφάσματος και ένα λεπτό στρώμα από μαλακό υλικό πλήρωσης, συνήθως ένα holkon ή συνθετικό χειμωνιάτικο. Αυτός ο σχεδιασμός είναι αρκετά επαρκής για να μαζέψει γρατζουνιές, σκόνη και άλλα ίχνη χρήσης.

Κλασικό προστατευτικό κάλυμμα

Κλασικό προστατευτικό στρώμα

Ένα τέτοιο μοντέλο είναι στερεωμένο στο στρώμα με ελαστικές ταινίες ή Velcro στις γωνίες, ορισμένα μοντέλα μοιάζουν με ελαστικό σεντόνι και τοποθετούνται στο στρώμα σαν κάλυμμα. Τέτοια προϊόντα προστατεύουν επίσης τα πλευρικά τοιχώματα του κρεβατιού. Τα πιο δημοφιλή προστατευτικά στρώματα είναι τα καλύμματα με φερμουάρ, τα οποία φοριούνται πάνω από το στρώμα και προστατεύουν όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του κάτω μέρους.

Το προστατευτικό κάλυμμα στρώματος πλένεται εύκολα στο πλυντήριο και στεγνώνει υπό κανονικές οικιακές συνθήκες.

Αδιάβροχα καλύμματα κρεβατιού

Εξωτερικά, δεν διαφέρουν από τον πρώτο τύπο, αλλά αυτό είναι μόνο με την πρώτη ματιά. Τις περισσότερες φορές, τα αδιάβροχα καλύμματα στρώματος είναι λεπτά και μαλακά. Το επάνω στρώμα καλύπτεται συνήθως με μικροΐνες ή βελούδινο ύφασμα. Αλλά από το εσωτερικό, το ύφασμα καλύπτεται με μια λεπτή επίστρωση από υδατοαπωθητικό υλικό, που σχηματίζει τη λεγόμενη μεμβράνη. Αυτό το στρώμα είναι που κρατά το υγρό στην επιφάνεια και το εμποδίζει να εισέλθει στα εσωτερικά γεμίσματα του στρώματος.

αδιάβροχο κάλυμμα

αδιάβροχο κάλυμμα

Φυσικά, ένα τέτοιο προϊόν πλένεται πολύ εύκολα σε γραφομηχανή, δεν μένει βρωμιά στην ίνα και δεν απαιτεί πρόσθετη φροντίδα.

ορθοπεδικά καλύμματα

Ο πιο δημοφιλής τύπος καλύμματος κρεβατιού είναι εντελώς διαφορετικός από τους προηγούμενους τύπους. Έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει τις ορθοπεδικές ιδιότητες του στρώματος.

ορθοπεδικό στρώμα στρώματος

ορθοπεδικό στρώμα στρώματος

Μέσα σε ένα τέτοιο κάλυμμα υπάρχουν απαραίτητα πληρωτικά «κρεβάτι» που μπορούν να αλλάξουν τη σκληρότητα του στρώματος προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Γιατί πρέπει να αλλάξετε τη σταθερότητα του στρώματος; Για διάφορους λόγους:

 1. Μετά από σύσταση του θεράποντος ιατρού. Εάν αντιμετωπίζετε οξύ ή χρόνιο πόνο στη μέση, θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε έναν ορθοπεδικό ή τουλάχιστον έναν θεραπευτή. Μερικές φορές η αιτία του προβλήματος είναι το λάθος στρώμα ή επιδεινώνεται. Σε αυτή την περίπτωση, οι γιατροί μπορεί να σας συμβουλεύσουν να μαλακώσετε το στρώμα και μερικές φορές, αντίθετα, να αυξήσετε τη σφριγηλότητα.
 2. Σύμφωνα με προσωπικά συναισθήματα. Ξεκίνησες να κοιμάσαι μπρούμυτα και το ορθοπεδικό στρώμα δεν φαίνεται πια τόσο άνετο, ήρθε η εγκυμοσύνη και τώρα εσύ ή ο σύντροφός σου χρειάζεσαι περισσότερη απαλότητα, έχεις χάσει ή πάρει βάρος δραματικά, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το κανονικό στρώμα θα γίνονται γρήγορα άβολα.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ένα ορθοπεδικό στρώμα στρώματος που αποτελείται από ένα ή περισσότερα υλικά πλήρωσης και ένα ανθεκτικό και συχνά θαμνώδες κάλυμμα από ζακάρ ή πλεκτό ύφασμα θα έρθει στη διάσωση. Αυτό το μοντέλο στερεώνεται στα πλάγια με Velcro ή λαστιχάκια. Αυτό είναι αρκετό για αξιόπιστη στερέωση.

Υλικό θήκης

Τα ορθοπεδικά καλύμματα συνήθως δεν διαφέρουν ως προς την κάλυψη από τα πλήρη στρώματα της ίδιας μάρκας. Συνήθως λειτουργούν:

 • Πυκνό φυσικό ζακάρ. Τα λευκά βαμβακερά, λινά ή αναμεμειγμένα υφάσματα είναι εξαιρετικά για καθημερινή χρήση και δεν μουτζουρώνουν, ξεφτίζουν ή χάπι.
 • Ελαστική φανέλα. Το μαλακό πλεκτό ύφασμα που βρίσκεται στα premium καλύμματα στρωμάτων παρέχει μέγιστη άνεση στο στρώμα, παρέχοντας μια απαλή και ευχάριστη πινελιά. Ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα είναι ότι το κρεβάτι εφαρμόζει καλά σε ένα τέτοιο ύφασμα και δεν κινείται ακόμη και κάτω από έναν ανήσυχο χρήστη.
ορθοπεδικό στρώμα στρώματος

ορθοπεδικό στρώμα στρώματος

Επίσης, μπορούν να προστεθούν ειδικές ιδιότητες στην επάνω επίστρωση: αντιμικροβιακός ή αρωματικός εμποτισμός, ασημένιο νήμα και άλλες ενώσεις που βελτιώνουν μόνο τα χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Σεντόνια

Στην πραγματικότητα, τα γεμίσματα μέσα στο παλτό δεν διαφέρουν από τις στρώσεις ενός κανονικού στρώματος. Παράγεται στα ίδια εργοστάσια και είναι νόμιμα πιστοποιημένο. Τα πιο δημοφιλή υλικά πλήρωσης που μπορούν να βρεθούν σε ένα στρώμα στρώματος είναι:

 • Καρύδα. Βοηθά στη δημιουργία μιας άκαμπτης επιφάνειας, στην αύξηση των ορθοπεδικών ιδιοτήτων του μοντέλου. Αποτελείται από μακριές ίνες που προεξέχουν από την επιφάνεια της καρύδας. Ένα αρκετά ακριβό πληρωτικό εμποτισμένο με υγρό λατέξ για αντοχή και ευκαμψία. Επομένως, ένα τέτοιο υλικό ονομάζεται καθαρά “κοκοφοίνικα καρύδας λατέξ”.
 • Συνθετικό λάτεξ ή αφρός PU. Σύγχρονος οικολογικός αφρός κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από συνθετικά υγρά στο εργοστάσιο. Αυτό το υλικό είναι ελαστικό και απαλό, μαλακώνει το στρώμα και προσθέτει άνεση.
 • φυσικό λατέξ. Είναι ακριβό στην παραγωγή και στη μεταφορά, χαρακτηρίζεται από απαράμιλλη ευελιξία, απαλότητα και άνεση. Εάν κοιμάστε σε ένα στρώμα λατέξ τουλάχιστον μία φορά, δεν θα θέλετε πλέον ανάλογα.
 • Αφρολεξ μνήμης. Premium επένδυση για απαράμιλλη άνεση. Ένα τέτοιο στρώμα θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε πλήρως στο κρεβάτι και να νιώσετε σχεδόν σαν να πετάτε σε ένα σύννεφο χωρίς βάρος.

Επίσης στη συλλογή μπορείτε να βρείτε κεφαλάρια από struttofiber, bicoco, αφρό σόγιας και πολλά άλλα fillers που θα κάνουν τον ύπνο σας άνετο.

Τι άλλο πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα μαξιλάρι στρώματος;

Πριν αγοράσετε ένα ορθοπεδικό κάλυμμα, πρέπει να μετρήσετε προσεκτικά το στρώμα. Είναι σημαντικό το αξεσουάρ να ταιριάζει ακριβώς με τις παραμέτρους του κύριου κρεβατιού ή του καναπέ. Εάν χάσετε κατά 2 εκατοστά, αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά ακόμη και 5 ή ακόμα και 10 εκατοστά μπορεί να είναι πηγή ενόχλησης.

Αξίζει επίσης να θυμάστε ότι ένα στρώμα στρώματος δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα πλήρες στρώμα. Σε ένα μοντέλο από 3 έως 9 cm, δεν θα είναι πάντα άνετο να κοιμάστε. Αλλά ένα χοντρό παλτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρεβάτι επισκέπτη, σίγουρα θα διαρκέσει 1-2 νύχτες.

Θυμηθείτε επίσης ότι τα ορθοπεδικά καλύμματα στρώματος δεν μπορούν να βελτιώσουν ή να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής ενός ήδη πολύ φθαρμένου στρώματος: εάν το στρώμα σας έχει βαθιά βαθουλώματα ή πολλές προεξοχές ελατηρίων, δεν πρέπει να αγοράσετε κάλυμμα στρώματος, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα νέο φθηνό στρώμα.

Λύση

Πριν επιλέξετε ένα μαξιλάρι στρώματος, ξεκαθαρίστε γιατί το χρειάζεστε. Για την προστασία του στρώματος από βρωμιά και υγρασία, είναι κατάλληλα λεπτά μοντέλα τύπου φύλλου. Αλλά για τη διόρθωση του χώρου ύπνου, πρέπει να επιλέξετε ένα ορθοπεδικό προϊόν με τον επιθυμητό συνδυασμό πληρωτικών.

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Ποιο είναι το κόστος των οικοδομικών μειγμάτων; | Όλα θα είναι πολύ ωραία!

Σύμφωνα με ανάλυση της BusinesStat, η αγορά μιγμάτων ξηρών κτιρίων στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 5,2% …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *