Μην ξεγελιέστε: επιλέγοντας το σωστό laminate

φυλλωτός.  Επιλέγοντας το σωστό laminate

Ποιο δάπεδο να επιλέξετε; Όποιος ξεκινά μια σοβαρή επισκευή είναι μπερδεμένος με αυτήν την ερώτηση. Τώρα η αγορά προσφέρει πολλές λύσεις για αυτό το δύσκολο έργο. Το laminate είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά δαπέδων. Συνδυάζει ανθεκτικότητα, ευκολία εγκατάστασης, προσιτή τιμή και φιλικότητα προς το περιβάλλον. Το laminate έχει εξαιρετική ηχομόνωση και θερμομόνωση, δεν απαιτεί περίπλοκη συντήρηση. Όσον αφορά την αισθητική, δεν είναι κατώτερη από άλλες επενδύσεις δαπέδου: σήμερα στα καταστήματα υπάρχει μια τεράστια ποικιλία αποχρώσεων και υφών laminate που θα συμπληρώσουν τέλεια κάθε εσωτερικό χώρο. Η ευελιξία είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα μιας τέτοιας επίστρωσης: χρησιμοποιείται σε σπίτια, διαμερίσματα, γραφεία, μεγάλες εγκαταστάσεις λιανικής, εστιατόρια και γυμναστήρια.

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο laminate για εσάς; Οι ειδικοί της σχολής επισκευών Leroy Merlin έχουν μοιραστεί απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε λάθη και να βρείτε την καλύτερη επιλογή.

κατηγορία laminate

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να δώσετε προσοχή στην επισήμανση του laminate. Ο πρώτος αριθμός υποδεικνύεται με έναν διψήφιο αριθμό που υποδεικνύει τον σκοπό του δωματίου και ο δεύτερος – την αντίσταση στη φθορά της επίστρωσης. Το 23 θα ήταν μια κατάλληλη σήμανση εάν σκοπεύετε να τελειώσετε το πάτωμα στο διάδρομο ή την κουζίνα όπου τοποθετούνται έπιπλα διαστάσεων και εμφανίζονται συχνά άνθρωποι. Σκεφτείτε ένα laminate με την ένδειξη 31 για εμπορικά κτίρια. Τα ελάσματα των κατηγοριών 32 και 33 είναι τα πιο ανθεκτικά και ανθεκτικά. Το πρώτο χρησιμοποιείται συνήθως σε πολυσύχναστα γραφεία, δεξιώσεις, το δεύτερο – σε εστιατόρια και μικρά καταστήματα, δηλαδή όπου η πίεση στο laminate είναι υψηλή. Το laminate class 34 είναι το λιγότερο χρησιμοποιούμενο: είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις όπου το δάπεδο πρέπει να αντέχει μεγάλο φορτίο κάθε μέρα, όπως σε εμπορικά κέντρα και γυμναστήρια.

Πολυστρωματικό αλουμίνιο

Τύπος σύνδεσης πίνακα

Μια άλλη σημαντική παράμετρος κατά την επιλογή ενός laminate είναι ο τύπος σύνδεσης του πάνελ. Στον πρώτο τύπο, τα πηχάκια στερεώνονται μεταξύ τους στο πάτωμα με κόλλα, ώστε να μην υπάρχουν κενά μεταξύ τους για να περάσει η υγρασία. Ωστόσο, αυτός ο τύπος έχει επίσης ένα μείον: εάν ένα πάνελ καταστραφεί, θα πρέπει να αφαιρεθεί ολόκληρη η επίστρωση για να το επισκευαστεί, καθώς όλα τα στοιχεία είναι σφιχτά κολλημένα μεταξύ τους. Το laminate τύπου κλειδαριάς (συστήματα “κλικ” και “κλείδωμα”) τοποθετείται ευκολότερα και αντικαθίσταται ευκολότερα εάν πολλά ελάσματα έχουν καταστραφεί.

φυλλωτός.  Επιλέγοντας το σωστό laminate

Αντοχή σε πάχος και υγρασία

Προσοχή στο πάχος του laminate. Επηρεάζει την αντοχή και την ηχομόνωση του δαπέδου. Τώρα στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε laminates με πάχος 6-12 mm. Εδώ είναι επίσης απαραίτητο να χτίσετε το αναμενόμενο φορτίο στο έδαφος: όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιο παχιά πρέπει να είναι τα ελάσματα. Η βέλτιστη λύση για ένα διαμέρισμα θα ήταν μια σανίδα 8 mm – κοντά στα 12 mm για δημόσιους χώρους.

Τα ελάσματα μπορεί επίσης να διαφέρουν ως προς την αντοχή στην υγρασία. Το συμβατικό laminate δεν πρέπει να τοποθετείται σε χώρους όπου υπάρχει πιθανότητα νερού στο πάτωμα. Το ανθεκτικό στην υγρασία laminate είναι ήδη κατάλληλο για κουζίνες, διαδρόμους. Δεν είναι ευαίσθητο στο νερό και μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και για styling σε μπάνια.

Επιλογή κατασκευαστή laminate

Πρέπει να δώσετε προσοχή στα χαρακτηριστικά του προϊόντος: πάχος, κατηγορία, τύπος σύνδεσης. Είναι σημαντικό η κατηγορία εκπομπών φορμαλδεΰδης του προϊόντος να είναι χαμηλή. Ένας άλλος όχι προφανής, αλλά σημαντικός παράγοντας στην επιλογή είναι τα καλλυντικά του κατασκευαστή για laminate, ειδικά η αρμολόγηση ή το κερί για αύξηση της αντοχής στην υγρασία.

Όσον αφορά την αναλογία τιμής/ποιότητας, είναι χρήσιμο να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο laminate Artens. Έρχεται σε διαφορετικά πάχη, ποιότητες, διαφορετικά χρώματα και υφές. Ορισμένες συλλογές έχουν ανθεκτική επίστρωση που προστατεύει από τα νύχια των κατοικίδιων ζώων. Έχει πιστοποίηση FSC, που σημαίνει ότι το ξύλο προέρχεται από υπεύθυνες πηγές, που σημαίνει ότι δεν έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη στο περιβάλλον. Η κατηγορία φορμαλδεΰδης Ε1 είναι ασφαλής για χρήση, ακόμη και στο φυτώριο.

σχέση ποιότητας και τιμής

Το κόστος ενός ποιοτικού laminate εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πάχος, την ποιότητα και τον κατασκευαστή του. Φυσικά, φθηνότερο θα κοστίσει laminate 31ης κατηγορίας 6 mm: το κόστος του στις υπεραγορές κατασκευών ξεκινά από περίπου 220 ρούβλια ανά m². Το υλικό της κατηγορίας είναι υψηλότερο και ελαφρώς παχύτερο, 8 χιλιοστά, ήδη λίγο πιο ακριβό – περίπου 300 ρούβλια ανά m². Συνήθως, το κόστος ενός υψηλής ποιότητας, υψηλής ποιότητας laminate, για παράδειγμα, 33. ξεκινά από 400 ρούβλια και μπορεί να φτάσει έως και 1800 ρούβλια ανά m².

Το σχέδιο του laminate μπορεί επίσης να επηρεάσει την τιμή: για παράδειγμα, όταν επιλέγετε ένα ασυνήθιστο laminate για την υφή του γρανίτη ή του μαρμάρου, ετοιμαστείτε για τιμή 1000 ρούβλια ανά m². Μην πηγαίνετε φτηνά: έτσι οι κατασκευαστές δαπέδων εξοικονομούν τη βάση και την τελική επίστρωση HDF, τα οποία μπορούν να μειώσουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής του laminate. Αγοράστε laminate δάπεδα από αξιόπιστες μάρκες και προμηθευτές. Στο κατάστημα, μπορείτε πάντα να ζητήσετε από τον υπάλληλο πιστοποιητικό ποιότητας του προϊόντος για να εξασφαλίσετε την αξιοπιστία και την αντοχή του.

laminate δάπεδα

Ακόμα κι αν δεν είστε επαγγελματίας, η τοποθέτηση ενός laminate με άρθρωση ασφάλισης είναι αρκετά απλή, εάν μελετήσετε προσεκτικά αυτή τη διαδικασία και λάβετε υπόψη όλες τις αποχρώσεις. Εδώ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η αρχική κατάσταση της επιφάνειας στην οποία τοποθετείται το laminate. Στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλές οδηγίες για την τοποθέτηση laminate, αλλά είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένους ιστότοπους, τις σελίδες των κατασκευών υπεραγορών, όπου κάθε βήμα ζωγραφίζεται από εξειδικευμένο ειδικό. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κατανοήσετε αυτό το δύσκολο ζήτημα είναι με τη βοήθεια ενός οδηγού βίντεο. Η τοποθέτηση laminate με κολλημένα πάνελ είναι καλύτερα να ανατεθεί σε έναν έμπειρο πλοίαρχο, επειδή η εργασία με ένα ενέματα που στεγνώνουν γρήγορα απαιτεί εμπειρία και ιδιαίτερη φροντίδα.

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Έπιπλα από τεχνητό μπαστούνι: τύποι και οφέλη

Τα σετ επίπλων από τεχνητό μπαστούνι χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *