Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται σε βάθος τα πατώματα από σκληρό ξύλο;
Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται σε βάθος τα πατώματα από σκληρό ξύλο;

Τα δάπεδα από σκληρό ξύλο συχνά επαινούνται για την εύκολη καθαριστική τους ικανότητα, καθώς και για τη διατήρηση του σπιτιού σας χωρίς σκόνη και αλλεργιογόνα. Και ενώ η καθημερινή σκούπα θα απαλλαγεί από τη σκόνη και τα μεγαλύτερα σωματίδια, θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά τα πατώματα από σκληρό ξύλο για να απαλλαγείτε από λεκέδες και βρωμιά. Σαν αυτό, πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζονται βαθιά τα πατώματα από σκληρό ξύλο? Μια φορά το μήνα είναι καλός κανόνας. Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε τα βασικά του βαθύ καθαρισμού δαπέδων από σκληρό ξύλο.

Κίνδυνος υγρασίας για δάπεδα από σκληρό ξύλο

Τα δάπεδα από σκληρό ξύλο διαφέρουν από πολλά άλλα υλικά δαπέδου στο ότι δεν τους αρέσει να σφουγγαρίζονται υγρά. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στα δάπεδα από σκληρό ξύλο. Οι σανίδες μπορεί να παραμορφωθούν και να αρχίσουν να ανυψώνονται ή να ανοίγουν, κάτι που μπορεί να απαιτεί πλήρη αντικατάσταση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερη υγρασία κατά τον βαθύ καθαρισμό δαπέδων από σκληρό ξύλο. Η παραδοσιακή κατάσταση σφουγγαρίστρας και κάδου δεν είναι αυτή που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε σε αυτήν την περίπτωση.

Στοιχεία βαθύ καθαρισμού παρκέ δαπέδου

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν προσπαθήσετε να καθαρίσετε βαθιά τα ξύλινα δάπεδά σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε εάν το πάτωμά σας είναι σφραγισμένο και αν ναι πόσο καλά. Για να το δοκιμάσετε, ρίξτε μια μικρή σταγόνα νερού στο έδαφος και παρατηρήστε. Εάν κάθεται στην επιφάνεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό δαπέδου με βάση το νερό. Εάν η σταγόνα νερού απορροφηθεί στο ξύλο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε υγρό με πολύ φειδώ. Μπορεί ακόμη και να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μονώσετε ή να επαναφέρετε το δάπεδό σας σωστά πριν προχωρήσετε σε βαθύ καθαρισμό. Η σφράγιση θα συμβάλει στην παράταση της ζωής του και θα διευκολύνει τη διατήρηση του καθαρού.

Βήμα-βήμα Βαθύς Καθαρισμός δαπέδου από σκληρό ξύλο

  • Σκουπίστε, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα ή χρησιμοποιήστε στεγνή σφουγγαρίστρα μικροϊνών για να αφαιρέσετε τυχόν επιφανειακή σκόνη από το πάτωμα. Κάντε το προς την κατεύθυνση που τοποθετούνται οι σανίδες δαπέδου.
  • Βρέξτε ελαφρά την κεφαλή σφουγγαρίστρας μικροϊνών με ένα καθαριστικό δαπέδου από σκληρό ξύλο. Εάν χρησιμοποιείτε σπιτικό διάλυμα, είναι προτιμότερο να βασιστείτε σε αραιωμένο σαπούνι πιάτων αντί για ξύδι. Το αδιάλυτο ξύδι μπορεί να φθαρεί στο τελείωμα.
  • Σκουπίστε το πάτωμα προς την κατεύθυνση των σανίδων δαπέδου, ξεκινώντας από μια γωνία και φτάνοντας μέχρι την πόρτα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι δεν χρειάζεται να περπατήσετε στο καθαρό πάτωμα όταν τελειώσετε.
  • Φροντίστε να αλλάζετε συχνά την κεφαλή σφουγγαρίστρας. Μια μόνο κεφαλή σφουγγαρίστρας μικροϊνών είναι απίθανο να καθαρίσει ολόκληρο το πάτωμα.
  • Αφήστε το πάτωμα να στεγνώσει όταν τελειώσετε.