Ποιο είναι το κόστος των οικοδομικών μειγμάτων; | Όλα θα είναι πολύ ωραία!

Χρήση σύγχρονων οικοδομικών μειγμάτων

Σύμφωνα με ανάλυση της BusinesStat, η αγορά μιγμάτων ξηρών κτιρίων στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 5,2% το 2015-2019. Τα αποτελέσματα για το 2020 δεν έχουν ακόμη συνοψιστεί, αλλά η αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων είναι περίπου 4%. Η ζήτηση δημιουργεί προσφορά και ενθαρρύνει τις εταιρείες να αναπτύξουν νέα υλικά. Συχνά το κόστος παρόμοιων προϊόντων μπορεί να είναι διαφορετικό, γεγονός που περιπλέκει την επιλογή. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς διαφέρουν τα δομικά μείγματα και από τι εξαρτάται η τιμή τους, κάνοντας ερωτήσεις στους επαγγελματίες.

1. Τι καθορίζει την ποιότητα του μείγματος;

Τα σύγχρονα κτιριακά μείγματα διαφέρουν σημαντικά από τις καθολικές αντίστοιχες λύσεις του περασμένου αιώνα. Οι ποιοτικές λύσεις δεν είναι πλέον μόνο η ανάμειξη άμμου και τσιμέντου, άμμου και σοβά σε συγκεκριμένες αναλογίες. Σήμερα είναι μια σύνθετη, πολυσυστατική σύνθεση. Η ποιότητα ενός τέτοιου μείγματος εξαρτάται από όλα τα συστατικά του υλικού, τα προσόντα του κατασκευαστή τεχνολογίας και τον τρόπο οργάνωσης της ίδιας της παραγωγής και του ελέγχου του προϊόντος.

Οι ιδιότητες αυτού του προϊόντος καθορίζουν τα συστατικά και τη σωστή επιλογή τους: συνδετικό (τσιμέντο, γύψος, ασβέστης), ορυκτά πληρωτικά (άμμος, περλίτης, μάρμαρα) και τροποποιητικά χημικά πρόσθετα. Τα τελευταία είναι τα πιο ακριβά και σημαντικά συστατικά ξηρού μίγματος. Παρέχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Οι σύγχρονες συνθέσεις μπορεί να περιέχουν περισσότερα από 10 διαφορετικά πρόσθετα, καθένα από τα οποία είναι υπεύθυνο για έναν συγκεκριμένο ποιοτικό δείκτη του μείγματος: πλαστικότητα, βιωσιμότητα, αντοχή, πρόσφυση, υδροφοβικότητα, ενίσχυση κ.λπ.

Για παράδειγμα, ο ασβεστοτσιμεντοσοβάς UNIPLAST από την BOLARS, έναν τοπικό κατασκευαστή υλικών για επαγγελματική κατασκευή, κατασκευάζεται με την προσθήκη εξαιρετικά αποτελεσματικών υδρόφοβων πρόσθετων. Αυτό επιτρέπει τη χρήση του σε όλους τους τύπους υγρών δωματίων και προσόψεων. Και η περιεκτικότητά του σε ασβέστη (μια φυσική ουσία που αντιστέκεται στο σχηματισμό μυκήτων μούχλας) παρέχει μυκητοκτόνο προστασία σε επιφάνειες επικαλυμμένες με υλικό UNIPLAST.

Εκτός από τα χημικά πρόσθετα, σημαντική είναι η σωστή επιλογή ορυκτών πληρωτικών. Σκληρότητα, αντοχή, πορώδες, διαπερατότητα ατμών κ.λπ. του ξηρού μίγματος. Είναι σημαντικό να τα επιλέξετε για να πληρούν τις απαιτήσεις.

Και, φυσικά, ένα ποιοτικό προϊόν είναι το αποτέλεσμα της πνευματικής δουλειάς των επαγγελματιών. Ως εκ τούτου, η παρουσία καταρτισμένων τεχνολόγων-προγραμματιστών είναι σημαντική στην περίπτωση ενός κατασκευαστή δομικών μειγμάτων.

2. Πώς διαμορφώνεται η τιμή του μείγματος και πώς βελτιστοποιείται γενικά η αναλογία τιμής και ποιότητας;

Η τιμή του μείγματος αποτελείται από άμεσο κόστος πρώτης ύλης και συσκευασίας, καθώς και γενικά έξοδα. Δεύτερον, καλύπτει τη συντήρηση εξοπλισμού και εργαστηρίου δοκιμών, τεχνολογικές διαδικασίες, αποσβέσεις, πιστοποίηση προϊόντων, έξοδα μεταφοράς, μισθούς και εκπαίδευση προσωπικού, φόρους, διαφήμιση κ.λπ. επίπεδο εξοπλισμού, τόσο καλύτερο είναι το τελικό προϊόν.

«Το μείγμα ενός κατασκευαστή που χρησιμοποιεί πιστοποιημένες πρώτες ύλες από αξιόπιστους προμηθευτές, συμμορφώνεται με τις νομικές απαιτήσεις και απασχολεί εξειδικευμένο προσωπικό θα είναι πιο ακριβό από έναν ανταγωνιστή που το παραμελεί. – Alexander Skripka, Διευθυντής Μάρκετινγκ της BOLARS. – Και, φυσικά, σημαντικό μερίδιο στην τιμή καταλαμβάνουν τα ποιοτικά συμπληρώματα. Για παράδειγμα, για να παρέχει ένα προϊόν ανθεκτική άμεση προστασία από το νερό, όπως η αδιαβροχοποίηση BOLARS HydroWall, χρειάζονται πρόσθετα τροποποίησης υψηλής τεχνολογίας, τα οποία εξ ορισμού δεν μπορούν να είναι φθηνά».

3. Υπάρχει διαφορά μεταξύ εισαγόμενων και εγχώριων πρόσθετων;

Φυσικά, υπάρχει διαφορά και στην τιμή και στην ποιότητα. Το κόστος των εισαγόμενων προσθέτων εξαρτάται άμεσα από τη συναλλαγματική ισοτιμία. Στη σημερινή πραγματικότητα αυτό επηρεάζει την τιμή του τελικού προϊόντος. Δυστυχώς, η πλήρης υποκατάσταση των εισαγωγών δεν είναι ακόμη δυνατή σε αυτόν τον τομέα. Η ποιότητα των εγχώριων προσθέτων δεν είναι πάντα σταθερή, αλλά τώρα υπάρχουν Ρώσοι κατασκευαστές που παρακολουθούν αυστηρά αυτόν τον δείκτη, δεν μένουν ακίνητοι, αναπτύσσουν ενεργά και αναπτύσσουν νέα προϊόντα. Είναι αλήθεια ότι η τιμή τους προσεγγίζει το κόστος των εισαγόμενων.

Επικόλληση Bolar White Coating

Για παράδειγμα, ένα χαρακτηριστικό του στόκου πολυμερούς τσιμέντου Finish White της BOLARS είναι η αντοχή του στη διάβρωση που προκαλείται από αστάρι ή στόκο ταπετσαρίας. Για αυτό το χαρακτηριστικό του προϊόντος ευθύνονται τα εισαγόμενα τροποποιητικά πρόσθετα, τα οποία θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο.

4. Είναι η τιμή εγγύηση για την ποιότητα του προϊόντος;

Τα προϊόντα από έναν ευσυνείδητο κατασκευαστή δεν μπορούν να είναι πολύ φθηνά. Ένα ποιοτικό προϊόν κατασκευάζεται από ελεγμένα και πιστοποιημένα υλικά, σε κατάλληλο εξοπλισμό, με τη συμμετοχή και επίβλεψη ειδικευμένων εργαζομένων. Τα ίδια τα προϊόντα πρέπει επίσης να περάσουν τη διαδικασία πιστοποίησης. Όλα αυτά μαζί αντικατοπτρίζονται στην τιμή. Όσον αφορά τα φθηνότερα μείγματα και επώνυμα προϊόντα, στη συσκευασία τους συχνά δεν αναγράφεται ο αριθμός παρτίδας και η ημερομηνία κατασκευής, μερικές φορές ακόμη και η διεύθυνση του κατασκευαστή. Αυτό σημαίνει ότι σε τέτοιες επιχειρήσεις δεν υπάρχει ποιοτικός έλεγχος και οι πρώτες ύλες δεν είναι εγκεκριμένες από πιστοποιητικά και δελτία δεδομένων ασφαλείας.

«Δοκιμάσαμε αυτά τα μείγματα ξανά και ξανά. Και δεν έχουμε συναντήσει ποτέ δείγματα ποιότητας. Είναι ασταθείς. Επικεφαλής τεχνολόγος, στεγανοποιήσεις, σοβά, συγκόλληση πλακιδίων κ.λπ. Αξίζει να αγοράσετε τέτοιες ενώσεις για κρίσιμες εργασίες όπως των ΜΠΟΛΑΡΣ. — Για αξιόπιστα προϊόντα, όλα τα έγγραφα (πιστοποιητικά, δηλώσεις συμμόρφωσης με το GOST) μπορούν πάντα να ζητηθούν από τον προμηθευτή ή να βρεθούν στον επίσημο ιστότοπο του κατασκευαστή. Και για να βελτιστοποιήσετε το κόστος, πρέπει να εστιάσετε στις συστάσεις του κατασκευαστή και να επιλέξετε το υλικό που είναι κατάλληλο για τον επιδιωκόμενο σκοπό της επισκευής και το επιθυμητό αποτέλεσμα (εσωτερική ή εξωτερική εργασία, υγροί ή ξηροί χώροι, κανονικά ή αυξημένα φορτία). βάση κλπ.)”

Το πόσο θα διαρκέσει το πλακάκι και αν η επισκευή στο μπάνιο θα αντέξει τυχόν πλημμύρες εξαρτάται από το ξηρό μείγμα, επομένως κατά την επιλογή τέτοιων υλικών, η ποιότητα πρέπει να είναι προτεραιότητα.

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Έπιπλα από τεχνητό μπαστούνι: τύποι και οφέλη

Τα σετ επίπλων από τεχνητό μπαστούνι χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *