Σχετικά με τις στέγες και τις στέγες χαμηλού ύψους

Κατασκευή σπιτιού πλαισίου

Κατασκευή σπιτιού πλαισίου

Ο Alexander Poddubny, ένας οικοδόμος από το Βλαδιβοστόκ, λέει

Ο Alexander Poddubny είναι εκπαιδευμένος οικονομολόγος, υπηρέτησε στο στρατό, ασχολήθηκε με το εμπόριο, αλλά πριν από λίγο καιρό “αρρώστησε” από την κατασκευή κουφωμάτων. Αφού μελέτησα την εμπειρία της χαμηλής κατασκευής στις ΗΠΑ, αποφάσισα να ενσωματώσω όλες τις δεξιότητες και την εμπειρία μου στη γενέτειρά μου, το Primorye. Και δείχνει τι βγαίνει από αυτό στη σελίδα του στο Instagram.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι κατασκευές εξοχικών σπιτιών και οι χαμηλές κατασκευές αναπτύχθηκαν αυθόρμητα στη Ρωσία. Σε αυτό το τμήμα, η αρχιτεκτονική, ο σχεδιασμός και η τεχνολογία βρίσκονται στο περιθώριο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχτισαν μάλλον με ιδιοτροπία ή ακολουθώντας το παράδειγμα ενός γείτονα. Γι’ αυτό έχουμε κρύα σπίτια σε όλη τη χώρα με ρέουσες στέγες, ανέκφραστη αρχιτεκτονική. Ωστόσο, η κατάσταση αλλάζει σιγά σιγά. Πώς ακριβώς, ο Alexander Poddubny, ένας οικοδόμος από το Βλαδιβοστόκ, μίλησε για τη δική του εμπειρία.

Υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών

Οι μικρές κατασκευές στη Ρωσία αναπτύσσονται αυθόρμητα. Λίγοι άνθρωποι δίνουν προσοχή στους ισχύοντες κανονισμούς και τα SNiP. Επίσης, η εκπαίδευση και η εμπειρία των κατασκευαστών δεν είναι σε καμία περίπτωση βασικοί παράγοντες κατά την επιλογή εργολάβου. Η τιμή έρχεται πρώτη. Επιπλέον, προηγείται της ποιότητας και της αντοχής στη λίστα των προτεραιοτήτων.

Ωστόσο, η κατάσταση αλλάζει σιγά σιγά. Οι πελάτες κατανοούν ότι η εξοικονόμηση κατασκευών μεταφράζεται τελικά σε κόστος όταν μένει στο σπίτι. Εάν η μόνωση είναι σπάνια, θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερα για τη θέρμανση το χειμώνα. Δεν υπάρχει αδιαβροχοποίηση – τότε ο κίνδυνος υγρασίας και μούχλας αυξάνεται.

Στις ΗΠΑ, ο κλάδος των προαστιακών κατασκευών είναι δομημένος αρκετά διαφορετικά. Έχουν μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή ενεργειακά αποδοτικών κατοικιών. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι επωφελές για εμάς να απευθυνθούμε σε αυτόν και να υιοθετήσουμε τις εργασιακές του πρακτικές.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι Αμερικανοί είναι πολύ ρεαλιστές, έχουν μια ορθολογική προσέγγιση σε οποιαδήποτε επιχείρηση, ακόμη και να χτίζουν το δικό τους σπίτι. Προτιμούν ορθολογικά σχέδια που είναι ωφέλιμα τόσο στη φάση της κατασκευής όσο και στη διαδικασία ιδιοκτησίας. Σύμφωνα με την προσωπική μου παρατήρηση, το 97% των σπιτιών είναι χτισμένα με τεχνολογία πλαισίου. Τέλειο από κάθε άποψη. Το American Frame Residential School είναι εμπειρία και βασικές γνώσεις που έχουν συσσωρευτεί εδώ και αρκετούς αιώνες. Είμαι βέβαιος ότι κάθε οικοδόμος στη χώρα μας πρέπει να στραφεί σε αυτήν την εμπειρία, ακόμα κι αν δεν κατασκευάζει χρησιμοποιώντας μόνο την τεχνολογία κουφωμάτων. Άλλωστε, ό,τι κι αν είναι φτιαγμένο το σπίτι, η οροφή του είναι πάντα κάδρο!

Στέγη ενός σπιτιού πλαισίου

Στέγη ενός σπιτιού πλαισίου

Δεν πρόκειται για αντιγραφή, αλλά για ουσιαστική υιοθέτηση της καλύτερης εμπειρίας και προσαρμογή της στις ρωσικές συνθήκες. Η μεταλλική στέγη είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί σε ιδιωτικές κατασκευές κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εδώ μεγάλο μέρος της αγοράς καταλαμβάνεται από εύκαμπτα πλακάκια. Και με τέτοιο όγκο, θα ήταν ασύνετο να μην δώσουμε σημασία σε αυτή την εμπειρία. Επομένως, στη δουλειά μας βασιζόμαστε στην αμερικανική εμπειρία, λαμβάνουμε υπόψη τις τεχνολογίες των Ρώσων κατασκευαστών και τις συνθήκες της ρωσικής πραγματικότητας.

Σύγχρονη στέγη – τι είναι;

Ζω στο Βλαδιβοστόκ, αλλά έχω πάει στην κεντρική Ρωσία, στα βορειοδυτικά και στα νότια, οπότε μπορώ να πω με ασφάλεια ότι η αρχιτεκτονική των εξοχικών σπιτιών έχει κοινά χαρακτηριστικά σε όλη τη χώρα. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για απλά ορθογώνια σχήματα, στέγες με αέτωμα ή ισχία. Ενώ έχει ομορφιά, αισθητική, στοχαστική αρχιτεκτονική σίγουρα δεν αποτελεί προτεραιότητα στη διαδικασία κατασκευής. Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών που είναι προοδευτικές στην κατασκευή μικρής κλίμακας. Λίγοι κάνουν αίτηση για αρχιτεκτονικά έργα. Ευτυχώς, ζούμε σε μια εποχή όπου οι πληροφορίες δεν είναι πλέον σπάνιες. Υπάρχουν κοινωνικά δίκτυα όπου ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει και να δει πώς χτίζεται τώρα στην Ευρώπη, την Αμερική ή τον Καναδά. Έτσι εμφανίζονται τα πραγματικά διαμάντια στη ρωσική οικιστική κατασκευή: με μια καλά μελετημένη διάταξη, ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική.

κεραμίδια στέγης

κεραμίδια στέγης

Το ίδιο ισχύει και για τις στέγες. Αυτό το βλέπω στο δικό μου παράδειγμα: διαχειρίζομαι το Instagram, λέω τις εμπειρίες μου, μοιράζομαι τις γνώσεις μου. Οι συνδρομητές μου προσεγγίζουν όλο και περισσότερο συνειδητά την κατασκευή των σπιτιών τους. Δεν θέλουν απλώς ένα κουτί, αλλά ένα άνετο και όμορφο εξοχικό σπίτι, ενώ καθοδηγούνται από ρεαλιστικές σκέψεις. Λαμβάνοντας υπόψη τη μόδα για ομαδοποίηση με τη μορφή οικισμών εξοχικών σπιτιών και χαμηλών φράχτων, η ομορφιά έρχεται στο προσκήνιο, έτσι οι πελάτες επιλέγουν όμορφες προσόψεις και περίπλοκες στέγες. Το στυλ της Βοστώνης γίνεται δημοφιλές με πολλές λεπτομέρειες στο εξωτερικό. Και σε αυτό το πλαίσιο, η ζήτηση για εύκαμπτα πλακάκια αυξάνεται. Είναι λογικό: είναι επίπονο να φτιάξεις μια οροφή σύνθετου σχήματος από μεταλλικό πλακίδιο, είναι δύσκολο να εγγυηθεί κανείς τη στεγανότητα και την αξιοπιστία σύνθετων εξαρτημάτων σε ένα τέτοιο σχέδιο.

Το εύκαμπτο πλακάκι είναι ένα συμπαγές και όμορφο υλικό με το οποίο μπορείτε να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αρχιτεκτονική ιδέα. Επιπλέον, οι τεχνολογίες παραγωγής δεν παραμένουν ακίνητες, η διάρκεια ζωής των εύκαμπτων πλακιδίων υπερβαίνει τα 50 χρόνια.

Και τελικά η μετάβαση στην αισθητική πλευρά δεν αυξάνει καθόλου την εκτίμηση κατασκευής. Μια σύνθετη οροφή ή μια κανονική στέγη αέτωμα – η διαφορά δεν θα υπερβαίνει το 10%. Αλλά για αυτό το ποσό, ο πελάτης θα λάβει ένα σπίτι, την εμφάνιση του οποίου θα θαυμάζει για πολλά χρόνια.

κεραμίδια στέγης

κεραμίδια στέγης

Γιατί να μην κάνετε οικονομία στην τεχνολογία;

Η κύρια διαφορά μεταξύ της αμερικανικής κατασκευής μικρής κλίμακας και της ρωσικής κατασκευής είναι η παρουσία κρατικού ελέγχου. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κατασκευή ενός σπιτιού υπόκειται σε υποχρεωτική επιθεώρηση από την κρατική εμπειρογνωμοσύνη και οι επιθεωρητές αποδέχονται κάθε βήμα, όχι απλώς ένα τελειωμένο σπίτι. Στη Ρωσία, συνηθίζεται να βασιζόμαστε μόνο στις απόψεις των εργολάβων, των οποίων η εκπαίδευση και η εμπειρία είναι συχνά αμφισβητήσιμες. Οι πελάτες δεν προστατεύονται από την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά ανειδίκευτων εργολάβων. Η κατάσταση επιδεινώνεται από τη συνήθεια να επιλέγεις με πορτοφόλι. Ως αποτέλεσμα, έχουμε κακή ποιότητα κατασκευής και εξαπατημένες προσδοκίες.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι κατασκευαστές συνιστούν τη χρήση ακατέργαστης ξυλείας απλώς και μόνο επειδή είναι φθηνότερη. Ποιες είναι οι συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης; Μούχλα, υγρασία, σήψη – η λίστα των προβλημάτων δεν προμηνύει καλά.

Όμως η κατάσταση αλλάζει: δεν έρχεται στο προσκήνιο η τιμή, αλλά η ποιότητα και η τεχνολογία. Και οι επαγγελματίες οικοδόμοι γίνονται αρχηγοί αυτής της ιδεολογίας. Ένας ικανός εργολάβος είναι σαν τον οικογενειακό γιατρό, του εμπιστεύονται το πολυτιμότερο πράγμα: την κατασκευή ενός οικογενειακού σπιτιού.

Και αν υπάρχει εμπιστοσύνη, συναισθηματικός δεσμός μεταξύ του πελάτη και του εργολάβου, τότε η επιλογή της τεχνολογίας δεν είναι πρόβλημα.

Υπόστρωμα χαλί σε κεκλιμένη οροφή

Υπόστρωμα χαλί σε κεκλιμένη οροφή

Ένα ζωντανό παράδειγμα: η κατασκευή μιας κεκλιμένης στέγης περιλαμβάνει τη χρήση ενός χαλιού επένδυσης. Αυτή είναι μια σημαντική προστασία της κατασκευής από τυχαίες διαρροές και ζημιές στην οροφή. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε χαλιά από κάτω όχι μόνο στις πιο ευαίσθητες περιοχές, αλλά και σε γείσα και κοιλάδες. Συνιστώ την προστασία ολόκληρης της οροφής. Αυτοκόλλητο ANDEREP NEXT SELF στην κοιλάδα και τις μαρκίζες, και το ANDEREP PROF.

Γιατί διανείμαμε τους τομείς εφαρμογών με αυτόν τον τρόπο; Σε αυτή την περίπτωση, μόνο η δυνατότητα κατασκευής της διαδικασίας μας καθοδηγεί. Είναι πιο βολικό να τοποθετείτε πολύπλοκους κόμβους με αυτοκόλλητο υλικό. Ωστόσο, είναι πιο άνετο να χρησιμοποιείτε ένα μηχανικά σταθεροποιημένο χαλί επένδυσης σε όλη την πλαγιά. Το ANDEREP PROF έχει αντιολισθητική επιφάνεια. Αυτή είναι η ασφάλεια των στεγών. Είναι σημαντικό ο ειδικός στην κορυφή των σκέψεών του να ασχολείται με την παρατήρηση της τεχνολογίας, χωρίς να φοβάται να πέσει.

Υπόστρωμα χαλί σε κεκλιμένη οροφή

Υπόστρωμα χαλί σε κεκλιμένη οροφή

Και σε μεγάλες περιοχές είναι πολύ βολικό να στερεώσετε το χαλί με μηχανική στερέωση – λιγότερος κίνδυνος φυσαλίδων αέρα.

Εάν το υλικό είναι παραγώγιμο κατά την εγκατάσταση, οι κατασκευαστές ξοδεύουν λιγότερο χρόνο για την τοποθέτησή του και μειώνεται ο κίνδυνος ανθρώπινου λάθους και λάθους. Και τελικά, όλα λειτουργούν προς ένα μόνο αποτέλεσμα: ανθεκτικότητα και αξιοπιστία στην κατηγορία των χαμηλών ανυψώσεων.

Σχετικά με admin

Ελέγξτε επίσης

Έπιπλα από τεχνητό μπαστούνι: τύποι και οφέλη

Τα σετ επίπλων από τεχνητό μπαστούνι χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από τους ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *